Події тижня (13.12 – 19.12)

14 грудня 1922 року народився Микола Басов, один із творців лазера (разом з Олександром Прохоровим і Чарлз Хард Таунсом);

17 грудня 1903 року брати Орвіл та Уілберт Райт вперше піднялись у повітря на сконструйованому ними літаку.

17 грудня 2012 року два космічні апарати-близнюки місії НАСА Gravity Recovery and Interior Laboratory (GRAIL) за командами з наземного центру управління здійснили “акцію суїциду”, вони врізалися на великій швидкості у схил гори, що знаходиться неподалік Північного полюса Місяця.

Картинки по запросу первый космический аппарат Ebb

Перший космічний апарат Ebb зіткнувся з Місяцем, а другий космічний апарат, Flow, зробив це ж на двадцять секунд пізніше. Оскільки зіткнення відбувалося під час молодика, не було жодної можливості зробити фото- або відеозйомку цієї події, а момент зіткнення був зафіксований за часом припинення надходження телеметричних даних від космічних апаратів.

18 грудня 1958 року США запустили перший у світі супутник зв’язку з пасивним відбивачем SCORE (Signal Communications by Orbiting Relay Equipment).

Апаратура супутника складалася з 2 приймачів, що працювали на частотах 132,435 і 132,095 МГц. Як джерела живлення застосовувалися срібно-цинкові акумулятори напругою 18 вольт і ємністю 45 ампер-годин. Робота проводилася в режимі уповільненої ретрансляції. Збереження сигналу, надісланого наземною передавальною станцією, проводилася шляхом запису на магнитну стрічку.
Після запуску супутник 13 днів надсилав повідомлення. Термін служби супутника дорівнював 34 дням.

Залишити відповідь