Події тижня (04.07 – 10.07)

4 липня 1753 року народился Жан П’єр Франсуа Бланшар, французький винахідник, найбільш відомий як піонер авіації і повітроплавання. Першим перетнув Ла-Манш на повітряній кулі 7 січня 1785 року разом з американцем Джоном Джеффрисом.

6 липня 1910 року народився фізик Борис Константинов. Його роботи присвячені акустиці, фізичній хімії, фізики ізотопів, фізики плазми і проблеми керованого термоядерного синтезу, астрофізиці, голографії. У ФТІ ім. А. Ф. Іоффе Борис Константинов заснував астрофізичну лабораторію та філію ядерної фізики, яка зараз носить його ім’я у Пітербургському інституті ядерної фізики.

7 липня 1950 року в англійському місті Фарнборо відбулося перше авіашоу. У льотній програмі бере участь перший екземпляр далекомагістрального авіалайнера «Брістоль Брабазон», яке створювалося для виконання трансатлантичних перельотів, але так і не вийшов зі стадії випробувань.

Міжнародний авіакосмічний салон Фарнборо проводиться Товариством британських авіакосмічних компаній. Фарнборо, вважається другою після французького Ле Бурже виставкою досягнень авіапромисловості. В авіасалоні в Фарнборо лідери провідних авіакосмічних корпорацій і галузей промисловості демонструють результати своєї діяльності за минулий після попереднього салону час. Суспільство британських авіакосмічних компаній організовує виставки починаючи з 1918 року. Перша авіаційна виставка була експонована в залі Олімпія у Лондоні. У 1932 році захід перемістилося на аеродром з метою демонстрації показових польотів.

9 липня 1802 року  народився Томас Девенпорт, американський коваль, винахідник. Він сконструював перший роторний електродвигун постійного струму, за допомогою якого приводилася в рух модель поїзда, яка також була створена Девенпортом.

10 липня 1856 року народився Никола Тесла, інженер, фізик, винахідник в області електротехніки і радіотехніки сербського походження. Читати більше…

Tesla circa 1890.jpeg

Залишити відповідь